dilluns, 30 de novembre del 2009

Treball d'història i antropologia de l'educació

Programa educatiu JClic

El programa Jclic s'utilitza per crear activitats educatives, es realitzen a través del JClic Author, que és el programa per fer les activitats, on t'ofereixen recursos perquè tot sigui més fàcil. S'hi poden crear activitats com: puzzles, exercicis de texts, mots encreuats, associacions, sopes de lletres, activitats per ordenar, per identificar,...entre d'altres. Molts educadors i altre persones són qui creen aquest tipus d'activitats educatives.

Penso que aquest pot ser un recurs molt bo per als futurs mestres. Gràcies a aquest tipus de programes podem crear activitats perquè els infants treballin amb l'ordinador. a part, són moltíssimes les activitats diferents que podem crear per als nostres alumnes.

dilluns, 23 de novembre del 2009

Competència comunicativa lingüística i audiovisual

Aquesta és una de les competències bàsiques del curriculum de primària, en quant a Competència comunicativa lingüística i audiovisual:

"Capacitat de saber comunicar oralment (conversar i escoltar) i expressar-se per escrit i amb els llenguatges audiovisuals, fent servir el propi cos i les TIC, amb gestió de la diversitat de llengües, amb l’ús adequat de diferents suports i tipus de text i amb adequació a les diferents funcions."
Una de les competències bàsiques que han de tenir tots els alumnes de primària és saber-se comunicar oralment. I en aquesta comunicació oral juga un paper molt important la utilització de les TIC. És important, que en un món com l'actual, on les noves tecnologies i les TIC tenen un paper molt important, que els infants les sapiguen utilitzar en el moment i en el context adient. Actualment les escoles estan assolint un nivell de digitalització força alt i això s'ha d'aprofitar. Els mestres han d'ajudar als infants a comunicar-se oralment, a saber explicar coses, a transmetre coneixements o idees. Gràcies a la massificació de les noves tecnologies els mestres han d'ensenyar als nens a utilitzar-les amb criteri per que el dia de demà les puguin fer servir amb total naturalitat.És important que a les escoles entrenin els infants per dominar les TIC, així el dia de demà no tindran problemes en quan a competències informàtiques.
Aquest és un exercici que hem fet a classe de TIC, que parla sobre les competències que han de tenir tan mestres com alumnes en quant a l'utilització de les eïnes digitals.
Si aneu al blog de l'assignatura podreu conèixer la resta de competències bàsiques que necessita un mestre i un alumne.

divendres, 20 de novembre del 2009

Recitació poema Movie Maker



El Movi Maker és un programa que ens aporta un munt de possibilitats per fer pel·lícules a un nivell olt senzill. cal destacar que aquest programa és molt fàcil d'utilitzar i que les seves intruccions són molt clares.

dimarts, 10 de novembre del 2009

Mapa conceptual. Programari lliure


El passat dia 19 d'octubre a classe de Gestió de la informació i TIC vam conèixer el programa Cmap tools. Aquest programa permet crear mapes conceptuals. És un programa molt senzill i fàcil d'utilitzar. Tot hi així he tingut problemes de instal·lació, això explica el meu retard. Aquesta pràctica consistia en crear un mapa conceptual sobre programari lliure. Aquesta pràctia ha sigut molt profitosá, ja que ens ha permès conèixer un programa molt útil.

dilluns, 9 de novembre del 2009

Programes utilitzats a Gestió

Dilluns dia 9 vam presentar a classe, per grups, tot un seguit de programes útils per treballar les tècniques de la informàtica i la comunicació. Els programes són els següents:
Cal dir que aquests programes poden ser molt útils per utilitzar durant la carrera.

Pràctica amb el GIMP

Fa uns dies a classe de Gestió de la informació i les TIC vam aprendre a utilitzar el GIMP. Aquest és un programa que serveix per tractar imatges. El que jo he fet ha sigut un collage de quatre fotografies. He adaptat les mides de totes les fotografies per podder ajuntar-les en una sola imatge i les ha sobreposat a la meva manera. El GIMP és un programa molt útil i fàcil d'utilitzar. Té moltes opcions que ens permeten tractar amb imatges. Gràcies a aquest programa he après a modificar la mida a les imatges i a fer collages com el d'aquesta imatge.

Doodle

Dilluns dia 9 de novembre, hem de presentar davant de la classe el programa doodle. Aquest és un programa que serveix per posar cites i fer tries, que són unes enquestes que es poden passar a la gent, per que esculli entre diverses opcions. Cal dir que és un programa molt senzill i amb poc marge d'us. Aqui us penjo la presentació del programa per que el pogueu entendre millor.

Eduwiki. Iguana.

La passada setmana a classe de Gestió de la Informació i les TIC ens van explicar la importància de dos mitjans per trobar informació: la viquipèdia i l'eduwiki. Nosaltres, en grup, hem fet una simulació d'entrada del concepte "iguana". Aquest concepte no havia estat treballat a l'eduwiki i vam pensar que podia ser interessant parlar d'aquest animal. El nostre traball ha consistit ha crear una definició de iguana i una presenació senzilla per que els nens puguin tenir la informació esquematitzada i de fàcil accés.
Per últim cal dir que l'eduwiki és un recurs molt ben pensat per que els nens tinguin informació adient per a ells i fàcil de trobar.

diumenge, 1 de novembre del 2009

Deixeble de Xesco Boix

El passat dia 29 d'octubre es va celebrar a la plaça del Sortidor, la castanyada infantil al barri del Poble Sec. Destaco aquest fet perquè va venir a actuar l'Oriol Canals. Aquest cantautor es dedica a fer animació infantil de molta qualitat. He posat aquest vídeo perquè l'Oriol Canals és el nebot del Xesco Boix, personatge que vam conèixer quan vam fer a classe de "comunicació oral, escrita i digital", el temari de les descripcions. Us recomano les actuacions de l'Oriol ja que tenen molta similitud a les del seu tiet. A més d'això cal dir, que és un excel·lent animador infantil. la canalla s'ho va passar d'allò més bé durant l'hora que va durar l'actuació.


Exercici de Gestió de la Informació i TIC.

Fa quinze dies vam fer un treball col·laboratiu que consistia en crear un document de word compartit per varies persones que és un índex sobre un hipotètic treball. Un cop fet l'index vam fer una presentació, tipus Power Point, sobre un hipotètic treball sobre els ordinadors portàtils a les aules. Per últim vam crear un qüestionari que també tracta sobre els ordinadors portàtils.
Aquest treball ha sigut de gran utilitat, ja que hem après a compartir documents en linea. Aspecte molt important per fer treballs en grup. Gràcies a la coneixença d'aquest programa podem treballar en grup des de casa.