dijous, 8 d’octubre del 2009

Ludoteques

Ja han obert les ludoteques municipals de Sants-Montjuïc a Barcelona. Des de fa dues setmanes que els infants d'aquest districte de la ciutat ja poden gaudir d'aquest servei. Aquestes ludoteques són la Ludoteca d'Olzinelles a Sants, la Ludoteca de la Casa dels Colors a la Zona Franca i la Ludoteca del Poble Sec. Aquesta última ludoteca consta de dues plantes, una per infants de 0 a 4 anys i una altra per a infants de 5 a 12 anys. Està oberta a les famílies de cinc de la tarda a vuit del vespre i per accedir-hi s'ha d'haver inscrit com a soci prèviament. I us preguntareu: "Què és una ludoteca?".
Una ludoteca és un espai on es desenvolupa un projecte educatiu basat en el joc lliure, portat a terme per un grup d'educadors especialitzats que treballen a partir d'una selecció de jocs i joguines variades i de qualitat.
I per què és tan important una ludoteca?
Perquè s'hi juga. I jugar és la principal activitat de l'infant. respon a la seva necessitats d'encuriosir-se, tocar, descobrir, fascinar-se... d'entrar en contacte amb el que l'envolta, per poder conèixer-ho i estimar-ho. Jugar és fonamental per a créixer sa i feliç. I jocs i joguines són un excel·lent mitjà per afavorir aquesta capacitat.
Pròximament penjaré unes fotografies de la Ludoteca del Poble Sec perquè la coneixeu millor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada