dilluns, 23 de novembre del 2009

Competència comunicativa lingüística i audiovisual

Aquesta és una de les competències bàsiques del curriculum de primària, en quant a Competència comunicativa lingüística i audiovisual:

"Capacitat de saber comunicar oralment (conversar i escoltar) i expressar-se per escrit i amb els llenguatges audiovisuals, fent servir el propi cos i les TIC, amb gestió de la diversitat de llengües, amb l’ús adequat de diferents suports i tipus de text i amb adequació a les diferents funcions."
Una de les competències bàsiques que han de tenir tots els alumnes de primària és saber-se comunicar oralment. I en aquesta comunicació oral juga un paper molt important la utilització de les TIC. És important, que en un món com l'actual, on les noves tecnologies i les TIC tenen un paper molt important, que els infants les sapiguen utilitzar en el moment i en el context adient. Actualment les escoles estan assolint un nivell de digitalització força alt i això s'ha d'aprofitar. Els mestres han d'ajudar als infants a comunicar-se oralment, a saber explicar coses, a transmetre coneixements o idees. Gràcies a la massificació de les noves tecnologies els mestres han d'ensenyar als nens a utilitzar-les amb criteri per que el dia de demà les puguin fer servir amb total naturalitat.És important que a les escoles entrenin els infants per dominar les TIC, així el dia de demà no tindran problemes en quan a competències informàtiques.
Aquest és un exercici que hem fet a classe de TIC, que parla sobre les competències que han de tenir tan mestres com alumnes en quant a l'utilització de les eïnes digitals.
Si aneu al blog de l'assignatura podreu conèixer la resta de competències bàsiques que necessita un mestre i un alumne.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada