dimecres, 30 de desembre del 2009

Llenguatge audiovisual


El passat dia 26 d'octubre de 2009 a classe Comunicació oral, escrita i digital vam veure una conferència de Guillermo Orozco, graduat en Ciències de la Comunicació i Doctor en educació.
En aquesta confèrencia el Doctor Orozco ens parlava del paper del mitjans de comunicació en l'educació.
Per començar hem de saber que per el simple fet de ser home o dona ja som audiència. i això vol dir que constantment estem exposats als mitjans de comunicació, com el televisor, la radio o Internet.
L'educació en el medi depèn de dos factors principals: la família i l'escola i els mitjans de comunicació. La família i l'escola tenen la responsabilitat d'educar en la relació amb les pantalles o els mitjans que tenen els infants. El que passi a casa té a veure amb la qualitat i quantitat dels mitjans. Els mestres i les famílies s'han de preocupar per la informació que arriba als seus nens.
L'última responsabilitat, en menor grau, la tenen els mitjans de comunicació, que han de tenir una responsabilitat educativa alhora de transmetre alguna informació.
Actualment no s'utilitzen els mitjans per educar. i això és un gran error. Els mitjans audiovisuals, a les escoles han de ser utilitzats com un suport a les paraules del mestre.
Per concluir, s'ha de fer una alfabetització digital i audiovisual per poder treure'n profit d'aquestes noves tecnologies. Em de saber veure, llegir i interpretar imatges.

Aquesta conferència ens va servir per escoltar els arguments d'un doctorat en la nostra professió i en ciències de la comunicació. Aquests arguments serveixen per fer pensar en la importància dels mitjans de comunicació i en el perill que aquest suposen si no s'entene i si no s'administren en la mesura adequada. També ens ha ajudat a veure la importància de les TIC en l'educació i en el nostre procés d'aprenentatge.

Un exemple de com utilitzar correctament el llenguatge audiovisual és el vídeo que vam veure a classe de COED, actual anunci del SEAT Altea XL:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada