dissabte, 5 de desembre del 2009

Visita al Cibernàrium.

Dilluns, dia 16 de novembre, durant la setmana d'activitats extraordinàries, vam visitar el Cibernàrium. Un espai gratuït i municipal de divulgació i capacitació tecnològica. el seu objectiu és posar a l'abast de tothom l'accés i el coneixement de les noves tecnologies. És un centre d'alfabetització digital, on el que es pretén és el afavorir al desenvolupament personal i professional dels ciutadans i les empreses.
Al Cibernàrium s'ofereixen tres línies d'activitats:
  1. Iniciat a Internet
  2. Creix amb Internet
  3. Itineraris de formació
Estan dirigits a tots els ciutadans a partir de 16 anys. són cursos d'entre una i quatre hores de durada i tenen molta flexibilitat d'horaris. Durant l'any 2008 van tenir 60.000 participacions, d'unes 10.000 persones. I van oferir 84 cursos.
Després de l'explicació del Cibernàrium, dos catedràtics de la Facultat de Periodisme de la UAB en van fer una xerrada sobre la Web 2.0.
Després de demostrar-nos a través d'un test els nostres nuls coneixements sobre prgramari, van fer un breu repàs al tipus d'escoles que han existit al llarg de la història. ressaltant, que, fins fa pocs anys l'escola tenia el monopoli del saber. en el mateix moment que apareixen els mitjans de comunicació, o Mass Media, l'aprenentatge canvia i es torna obert.
L'educació s'ha d'anar renovant igual que es renoven les noves tecnologies.
Després van fer una comparació de la Web 1.0 amb la Web 2.0. Aquí van explicar les característiques de la 2.0 i les noves possibilitats que aporta a la societat i que pot aportar a un nou model d'educació. Gràcies a la Web 2.0, concepte de la xarxa, tenim a les nostres mans un munt de possibilitats que molts de nosltres no aprofitem per ignorància.
Per últim va tenir lloc un debat força interessant en el que va participar molt poca gent. Segurament degut al poc coneixement que alguns de nosaltres tenim sobre el tema. Cal dir que moltes de les coses que coneixia van ser gràcies a l'assignatura de Gestió de la informació i TIC.
La conferència em va semblar molt interessant. se'ns va descobrir un nou espai tecnològic, que de moment es troba a Nou Barris, però que aviat s'extendrà per tots els districtes de la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada